حشوات مختلفة للمعجنات والفطائر
الخضار
حشوة خضار
المقادير
١ حبة بطاطس مقطعه شرائح صغيره جدا.
١ حبة جزر مبشورة شرائح رفيعه.
١ بصله مقطعه صغير جدا.
١ مربع ماجي
١ ملعقة فلفل اسود
١ ملعقة ملح
الطريقه
ضعي قليل من الزبدة علي النار وقليل من زيت الزيتون وقلبي البصل حتي يذبل .
ضعي البطاطس وقلبيه حتي يذبل.
ضعي الجزر وقلبيه حتي يذبل
ضعي الماجي والفلفل والملح وقلبيهم جيدا
والانن تستطيعين استخدامها في اي نوع من المعجنات والفطائر ان كنتي من محبي الخضار.
وبالعافيه
حشوة خضار طريقه آخرى
المقادير
كمية من الفاصوليا
١ حبة كوسة مقطعه مربعات صغيره.
١ حبة جزر مبشور
١ حبة بصل مقطعه صغير
٢ ملعقة زبده
٣ حبات فلفل حار
١ مكعب ماجي
٢ ملعقة كزبره مفرومه
١ ملعقة صغيره ملح
١ ملعقة صغيره فلفل اسود
١ ملعقة اكل صويا صوص
الطريقه
ضعي الزبدة علي الصاج وضعي هليه البصل وقلبي حتي يذبل.
ضعي الكوسة وقلبيها حتي تلين.
ضعي الان الجزر وقلبي
اضيفي باقي المكونات وقلبيها جيدا حتي تختلط المكونات
وتستطيعين الان استخدامها في اي شئ ترغبين به
وبالعافيه
حشوة خضار آخرى
المقادير
١ حبة بصل مقطع شرائح
١ ملعقة زبده
٤ حبات بصل اخضر مفروم ناعم
١ ملعقة كزبره مفروم ناعم
١ ملعقة شبت مفروم ناعم
١ مكعب ماجي
الطريقة
قلي البصل مع الزيت علي النار
اضيفي الزبده واضيفي البصل الاخضر والشبت والكزبره ومكعب الماجي
وقلبي حتي تختلط النكهات
وبالعافيه
حشوة خضار آخرى
المقادير
١ حبة بصل مقطعه شرائح طويله
نصف علبه فاصوليا حمرا
نصف علبه حمص
نصف علبه صلصلة طمامطم
١ مكعب ماجي
١ ملعقة ملح صيني
١ ملعقة زعتر اخضر
١ ملعقة بقدونس مفروم ناعم
١ حبة فلفل احمر حار مقطع شرائح
الطريقه
قلي البصل في قليل من الزيت علي النار
ضعي الفاصوليا والحمص معا وقلبيها علي النار فوق البصل.
ضعي بقيه المكونات وقلبيها جيدا واتركيها حتي تقل نسبه السوآئل.
وبالعافيه
حشوة خضار آخرى
المقادير
١ حبة بطاطس مسلوقه ومطحونة
١ حبة بصل مقطعه ناعم
١ حبة فلفل رومي مقطع قطع صغيره.
٣ ملاعق بازلا
١ ملعقة ملح
١ ملعقة وفلفل اسود
الطريقه:
قلي البصل علي النار حتي يذبل.
ضعي الفلفل الرومي والبازيلا فوقالبصل وقلبي جيدا
ضعي البطاطس وامزجيهم معا
وفي الاخير ضعي الملح والفلفل.
وبالعافيه
حشوة خضار آخرى
المقادير
١ علبه ذره
٢ حبة جرزه مقطعه مربعات صغيره
٤ ملاعق بازلا
نصف علبه فطر
٤ ملاعق صلصه باشميل
الطريقه:
اسلقي الجزر بعد ان تقطعيه
قومي بعمل الباشاميل وطريقه الباشميل هي ( ٢ ملعقة دقيق مع ملعقه زبد تقلب علي النار حتي تختفي الزبده اسكبي الحليب وانتي تقلبي وضعي الملح واستمري بالتقليب واضيفي ملعقتين من جبنه الموزاريلا واستمري بالتقليب حتي يتخن المزيج من الممكن اضافه حبه بيض )
اضيفي مكونات الخضار فوق الباشمل وقلبيهم جيدا
وبالعافيه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق